על ביקוש והיצע, או שמא היצע וביקוש, למוצרים ושירותים ירוקים
- Hila Leo Shapira
- 8 באפר׳
- זמן קריאה 2 דקות
כחלק מייעוץ לבית מלון במסגרת תהליך קיימות כולל, נגענו גם בנושא המסעדה והמזון המוגש בבית המלון. עברנו על התפריט, נכנסנו למטבח, למדנו על נהלי העבודה והכרנו את בעלי התפקידים השונים.
אחת מהשאלות ששאלנו היתה כמה מנות טבעוניות או צמחוניות יש בתפריט? שהרי לצריכת מזון מן החי יש השפעה סביבתית משמעותית לעומת מזון מן הצומח. היו בתפריט כבר כמה מנות. אבל מעט. והן היו מופרדות משאר המנות שבתפריט תחת קטגוריה של "מנות טבעוניות" - כך שפעמים רבות אנשים שאינם טבעוניים אפילו לא הסתכלו על החלק הזה בתפריט, גם אם במקרה המנות הן גם מאוד טעימות. במלון סיפרו שאכן, הביקוש למנות האלה נמוך מאוד, ולכן הם לא מוסיפים מנות נוספות.
אז איתגרנו אותם, הצענו שיוסיפו מנות טבעוניות - וטעימות(!), וישלבו אותן כך שיופיעו כחלק מהתפריט הראשי עצמו, רק עם סימון קטן עבור מי שמחפש מנות טבעוניות. והנה, שף המלון נענה לאתגר והכין המבורגר טבעוני ביתי טעים מאוד. המנה נוספה לתפריט.
ומה קרה לאחר מכן? יכולים לנחש?
אכן, המנה היתה טעימה, הופיעה כחלק מהתפריט, ולהפתעת אנשי המסעדה - היה ביקוש גבוה למנה! גם בקרב טבעונים וגם בקרב אוכלי כל, שנהנו מהמנה.
מה אפשר ללמוד מכך? ההנחה של עסק שאין ביקוש למוצר שיהיה ירוק יותר או סביבתי יותר לא תמיד מתבססת על המציאות. ייתכן שבלי לעשות מהפכות גדולות מדי, עצם הוספת האפשרות גם למוצר או שירות שהם ירוקים יותר, יובילו לביקוש משמעותי. ולא צריך לעשות שינויים גדולים. אפשר להתחיל בקטן. כמו במקרה שתואר. אפשר גם לעשות מחקר או סקר לקוחות ולבדוק אם הנ"ל רלוונטי לסוג המוצר או השירות שאתם מציעים.
איך זה יכול להיראות? בואו נדמיין רגע:
חברת נקיון מציעה מסלול ירוק - שימוש יעיל וחסכוני בחומרי ניקיון שהם גם בריאים יותר למשתמשים. ועוד שירות של מיחזור פסולת לפחים שונים, בתוספת תשלום של X לחודש.
חברת מיחשוב ענן מציעה לרכוש שירותי ענן מחוות שרתים שצורכת חשמל ירוק.
ירקן שמציע ירקות שאינם ראוים להימכר כי הם ישנים או מכוערים, אבל אכילים, במחיר מוזל מאוד (קורה בסופרים בצרפת!)
חנות אופניים שמציעה שירותי מחזור פסולת אלקטרונית כולל סוללות של אופניים חשמליים.
חנות צעצועים שמציעה גם צעצועים יד שנייה או פגומים
ועוד

והנה עוד רעיון - בתמונה: רשת ההמבורגרים הגדולה בשבדיה - מקס בורגרס - החליטה להשאיר את ההחלטה בידי הלקוח באופן מקורי ביותר: על כל המבורגר או מנה אחרת כתוב מהי טביעת הרגל הפחמנית שלה. הלקוח יכול להחליט באופן מושכל מה להזמין, מתוך הבנה כמה גזי חממה הוא מוכן "לפלוט" במנה שבה הוא בוחר.
על איזה סוג עסק לא חשבנו? תאתגרו אותנו ונמצא לכם מסלולים "ירוקים" לכל מוצר או שירות.
מעוניינים להפוך את העסק שלכם לירוק יותר? אנחנו מציעות תהליך קצר ונגיש לעסקים קטנים ובינוניים: זינוק לקיימות! צרו איתנו קשר ונבדוק אם התהליך הזה מתאים גם לכם.
הפוסט היה בעל ערך עבורכם? העלה לכם שאלות? הרהורים? תובנות? מוזמנות ומוזמנים לכתוב לנו בתגובה כאן למטה או במייל: Contact@AyanaVision.com.
ואם נראה לכם שהפוסט יכול לעניין או להועיל למישהו שאתם מכירים - תמיד אפשר להעביר הלאה.
Comments